Híreink

Űrszuper nap a balatonfüredi Infotér Konferencián!

Az ORION Űrnemzedék Alapítvány életében óriási mérföldkőként szolgált a 14. Infotér Konferencia, melyen először vettünk részt kiállítóként. A balatonfüredi Anna Grand Hotelben megrendezésre kerülő konferencia éltében idén második alkalommal a 0. nap a Defense & Space téma köré épült, amely kivételes lehetőséget kínált a közönségnek, hogy belemerüljenek a világűr és a védelem izgalmas témáiba.

Belecsöppentünk az kolonizációs növények világába!

Az Orion Űrnemzedék Alapítvány fellőtte, a Csillagváros Kft. Vertikális Farm felnevelte, a Budapest Makery pedig tálalta ezen a fantasztikus estén kolonizációs növényeinket.

Kolonizációs növények? Igen, ezek a növények is földi termesztésűek, azonban nem mindennapi neveltetést kaptak. A Csillagvárosban olyan technológiát alkalmazunk, melyhez hasonlóval akár a Marson, Holdon és egyéb távoli égitesteken is lehet majd élelmiszert termelni.

Büszkén jelentjük: ENoLL tag lett a Csillagváros Kft. vertikális farmja

Az Európai Living Lab Hálózat (ENoLL) az összehasonlítható Living Lab-ek nemzetközi, nonprofit és független egyesülete. A Living Lab-ek olyan valós életkörnyezetek, amelyek elősegítik a közös értékteremtést és a nyitott innovációt a 4 szereplős Qudruple Hélix Modell fő szereplői között, nevezetesen a polgárok, a kormány, az ipar és az egyetemek között.

Podcast-ek

Jazzy Business Class – vendég: Kövécs András / 2023. október

Radiocafe – Kávézó a világ végén – vendég: Kövécs András / 2023. október