Kolonizációs növényeket nevelünk

A vertikális farmok és az űrkutatás közös jövője

Az ORION Űrnemzedék Alapítvány és az általa alapított Csillagváros Kft. számára a különféle leveles zöldségek termesztése, palánták előállítása és a szamóca termesztés olyan fontos irányvonalat képvisel, mely nem csak az űrutazások, hanem a földi gazdálkodás hatékonyságának és fenntarthatóságának is új dimenziót adhat.

A Budapest szívében található vertikális farm egy több helyszínnel rendelkező Controlled Environment Agriculture (CEA) létesítmény professzionális kutatás-fejlesztési és innovációs munkatársakkal, ahol 5 különálló, teljesen egyedileg vezérelhető vertikális farm helyiségben és 3 kisméretű növénynevelő szekrényben zajlik a termelés

Az ORION Alapítvány és a Csillagváros együttes munkájával a vertikális farm szerepe meghaladja a hagyományos növénytermesztést. A kolonizációs növények innovatív termesztése az alapítvány életében nem csak az élelmiszerforrások diverzifikálását szolgálja, hanem azt is elősegíti, hogy az asztronauták és jövőbeli űrhajósok egészséges és tápláló élelmiszerhez jussanak a hosszú távú űrutazások során. Az alapítvány elkötelezettsége a kutatás, innováció és fenntarthatóság iránt összefonódik a kolonizációs növényekkel kapcsolatos vizionárius célokkal. Az űrkutatás által inspirálva, a Csillagváros nem csak a termesztésre összpontosít, hanem az ebből nyert ismereteket és technológiákat is a földi gazdálkodás fejlesztésére használja fel, hozzájárulva ezzel a fenntartható élelmiszertermelés globális kihívásainak megoldásához.

Új korszak a fejlődés jegyében

Az együttműködés révén tehát a kolonizációs növények nem csupán a jövő élelmiszerforrásait jelentik, hanem egy új korszak kezdetét is, ahol az emberiség az űrkutatás és a földi fenntarthatóság terén is egyaránt úttörő szerepet vállalhat.

A kolonizációs növények nem csupán az asztronauták táplálkozását szolgálják, hanem pszichológiai és mentális támogatást is nyújtanak hosszú űrutazások során. A nemzetközi űrállomáson végzett növénytermesztés különböző aspektusai, mint a NASA VEGGIE projekt, a tápanyag-ciklusok optimalizálása, a légszűrés és levegőminőség javítása, valamint a kutatási célok, mind hozzájárulnak a kolonizációs növények termesztésének komplex képéhez.

Elkötelezettségünk a kolonizációs növények termesztése iránt nem csupán saját fejlődésünket és kutatásainkat szolgálja, hanem összeköt bennünket az innováció és a kreatív együttműködés közös útján is. Ebben a szellemiségben örömmel mutatjuk be egyedülálló partnerségünket a Budapest Makery-vel, ami a projektünk szellemi- és technológiai megerősítésének újabb fontos mérföldköve.

 

Kolonizációs növény vacsora

Kóstolj bele a jövőbe