Küldetésünk

Oktatás és tudatosság növelése

Célunk, hogy a nagyközönség jobban megismerje az űrkutatás jelentőségét, előnyeit és hatásait, valamint inspirálja és motiválja a fiatalokat a tudományos és műszaki területeken való tanulásra és karrierépítésre.

Űrkutatás és űrtudomány népszerűsítése

Az űrkutatás és űrtudomány népszerűsítése, a köztudatba való beépülése kiemelten fontos küldetésünk, annak érdekében, hogy felkeltsük a hétköznapi emberek érdeklődését is az “űrtéma” iránt, hiszen így érhetjük el, hogy megértsék az űrkutatás fontosságát.

Kutatás és innováció támogatása

Űrkutatással kapcsolatos kutatások és fejlesztések támogatása pályázatok és partneri együttműködések révén. Várjuk a téma iránt érdeklődő szervezetek, cégek jelentkezését, hogy az ilyen jellegű összefogások és partneri kapcsolatok révén minél több emberhez eljussanak az űrrel kapcsolatos információk és érdekességek.

Társadalmi problémák megoldásában való aktív részvétel

Az űrkutatási technológiák, kutatások és fejlesztések során gyakran olyan társadalmi jelentőségű felfedezésekre jutunk, melyből generációk kovácsolhatnak előnyöket. Alapítványunk küldetései közé tartozik olyan projektek támogatása, amelyek az űrkutatást használják fel a hétköznapi problémák megoldására.

Környezettudatosság & fenntarthatóság

Munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a zöld gondolkodás és ökológiai felelősségvállalás témaköreire is.

Nemzetközi együttműködések

Az űrkutatás sikeressége nemzetközi együttműködésekre fókuszáló tevékenység. Egyik küldetésünk, a hazai űripar támogatásához kiemelten fontos és elengedhetetlen feltétel, hogy hatékony partnerségi viszonyt ápoljunk más országokkal, szervezetekkel. Ehhez a tevékenységhez is keressük partnereinket.

Hisszük, hogy az űrkutatás új lehetőségeket nyit meg az emberiség előtt, hozzájárulva bolygónk működésének megértéséhez, a technológiai fejlesztésekhez, valamint hogy inspirálja a jövő generációit a tudomány és technológia iránti elhivatottságra.

Ismerj meg minket

Dr. Madarász István

Alapító

Fenyőfalvi Anett

Elnök

Borda László

Kuratórium tagja

Dr. Fenyőfalvi György

Kuratórium tagja

Szuper Csenge

Asszisztens