Büszkén jelentjük: ENoLL tag lett a Csillagváros Kft. vertikális farmja

Az Európai Living Lab Hálózat (ENoLL) az összehasonlítható Living Lab-ek nemzetközi, nonprofit és független egyesülete. A Living Lab-ek olyan valós életkörnyezetek, amelyek elősegítik a közös értékteremtést és a nyitott innovációt a 4 szereplős Qudruple Hélix Modell fő szereplői között, nevezetesen a polgárok, a kormány, az ipar és az egyetemek között.

Grow Stars Institute Living Lab (GSILL) egy több helyszínnel rendelkező Controlled Environment Agriculture (CEA) létesítmény professzionális kutatás-fejlesztési és innovációs munkatársakkal, akik képesek komplex kutatások és innovációk tervezésére, végrehajtására és értékelésére vertikális farm, városi gazdálkodás, egészség és élelmezésbiztonság minden területén. A GSILL 2021-ben jött létre a legújabb csúcstechnológiák felhasználásával, és mára ideális kapcsolatot jelent a K+F és az ipari környezetek között a kísérletekhez több szereplő bevonásával. Living Labunk egyedülálló és jól fejlett infrastruktúrát biztosít a CEA minden területén. A Living Lab 5 különálló teljesen egyedileg vezérelhető vertikális farm helyiséget, és 3 kisméretű növénynevelő szekrényt tartalmaz.

A GSILL-ben a felhasználók az innovációs folyamat minden lépésében részt vesznek az ötleteléstől a piaci bevezetésig. Egy innovatív termék, szolgáltatás, rendszer vagy folyamat közös létrehozása érdekében a városi gazdálkodás, a vertikális farm és az élelmiszerbiztonság területén a Grow Stars Institute Living Lab bemutatja egyedülálló Vertical Farm as a Service (VFaaS) megoldását, mely elérhető akadémiai, állami , civil és lakossági szektorban egyaránt.